Lite av varje o rörigt...

Nu är familjen samlad igen, Sanna blev utskriven från sjukhuset med en nästan 100 procentig diagnos. Reaktiv artrit men inte riktigt säkra är reumatolgerna men det lutar åt det, så nu får vi se vad medicinerna gör för henne. Hon får iallafall vara hemma istället och åka på provtagningar o återbesök istället för att ligga inne på sjukhuset. Det är ju alltid skönast att få vistas i sin hem miljö.

Tänk i morgon är det fredag igen det skall bli så skönt att stämpla ut i morgon klockan 15 o ha en hel ledig helg framför sej med förhoppningsvis vackert vårväder så man kan vistas ute så mycket som möjligt. I trädgården börjar det bli riktigt fint nu med alla tulpaner, påskliljor och andra blommor som bara skjuter upp överallt. Jag grävde ju ner en massa lökar i höstas och nu kommer det en massa fint där ute. Det är spännade att ta en titt varje dag o se vad som kommer upp.

I morse när jag skulle åka iväg till jobbet så insåg jag att vi hade stopp i avloppet i köket, jag har försökt att avhjälpa det i flera dagar på en massa olika sätt o vis. Men innan jag åkte till jobbet i morse så ringde jag till vicevärden och när jag kom hem så var det fixat, skönt annars hade jag nog blivit tokig här i helgen. Eller kanske rörande förbannad...fniss!

Anki



Påsk migrän.

Vaknade mitt i natten av världens huvudvärk och undrade om det var fredagsvinet som gjorde sej påminnt. Men sedan kom illamåendet och ännu mer huvudvärk så det var ett migrän anfall jag fick men säkert framkallat av vinet, stress o för lite sömn. Efter några värk tabletter och ingen förbättring så tog jag fram en zomig nasal och som vanligt tog det inte så lång tid så var huvudvärken och illamåendet väck. När jag hade piggnat till så for jag till IKEA och fick köpt en byrå och lite andra saker till hemmet.

Påskafton var verkligen en bra dag på IKEA för det var så lugnt. Efter att jag kommit hem så blev det en skön fika stund på altanen. Oj vad gott det skulle bli med en riktigt kall öl nu så jag gick in och öppnade en flaska och slog upp den i mitt ölkrus. Smakade lite på den, visst den var kall och god men en aningen söt? Kollade lite närmare på flaskan ha ha det var påskmust jag hade köpt, men god var den. Och nu sitter jag alltså öl lös på påskaftonen....fniss.

Sanna har varit uppe en del på förmiddagen och även suttit ute i solen på altanen med oss. Men hon var ganska trött och utmattad så nu ligger hon och sover eller vilar i sitt rum tills middagen är klar. Förhoppningsvis kommer hon kanske att få i sej lite mat iallafall. Pasta, kött och ugnsbakade grönsaker. Som sagt var så blir det inte traditionell påskmat hos oss i dag på påsk aftonen.


GLAD PÅSK PÅ ER MINA VÄNNER....




Helg permis

Långfredagen började med jobb 9-15 och sedan skulle jag in till Sahlgrenska för att hälsa på min dotter som ligger inne på reumatologen. Men när jag skulle fara in så visade sej att hon skulle få helgpermis så jag åkte bara in för att hämta hem henne istället. Skönt att ha henne hemma i helgen och slippa vara på en vårdavdelning.

Eftersom det är helg kommer det inte att hända något på sjukhuset ändå, mer än att hon får medicin och mat, det kan vi ju fixa här hemma lika bra. Jag är ju ledig hela påsken så hon har full uppbackning här hemma. Vi behöver bara ställa klockan på morgonen så hon får sina piller i tid sen kan vi ju somna om och vila ut.

Hm vila ut...jag behöver ut och gräva i trädgården och rensa en del vi får väl se om andan faller på så att det blir gjort. Det brukar ju funka att stoppa in hörlurar med musik i öronen och bara ge sej ut med spade och dylika redskap. Det skall bli spännade och se vad som blir gjort i morgon, jag skulle behöva göra ett besök på IKEA också för att färdigställa en del saker här hemma.

Anki



Äntligen!

Äntligen har min Sanna fått komma till rätt ställe tror jag. Hon har blivit inlagd på reumatolog kliniken på Sahlgrenska. Nu kanske hon kan få den hjälp hon behöver och slippa bli bollad fram och tillbaka i sjukvården. Men vem trodde att det skulle ta 5 veckor?

Anki

Nu får det vara nog med värk.

Vaknade i natt av att min dotter var uppe på toaletten, sedan hörde jag att hon inte mådde så bra. Hon hade tagit sej i från toan till soffan sedan orkade hon inte mer, hon var nära att svimma och totalt utmattad. Hennes knän värkte enormt mycket och hon var så ledsen. Jag önskar att jag kunde göra något för henne men vad?

I morgon skall vi äntligen få träffa en reumatolog och jag hoppas verkligen att hon får hjälp nu för hon orkar inte längre. Hon har feber som går upp och ned och ingen aptit. Nu har hon legat i fem veckor utan det hänt något mer än att hon har fått proppa i sej värktabletter av olika slag. Visst är jag en höns mamma för mina barn men nu är jag väldigt orolig!

En sådan här ung tjej skall inte vara sängliggande den mesta tiden och ha ont i sina leder. Visst det finns många som har det mycket värre och jag önskar verkligen att jag kunde hjälpa alla. Men tyvärr kan jag inte det men jag kommer att kämpa för att Sanna skall få hjälp nu och komma på fötter igen. Just nu orkar hon ingenting.

Anki

En djurisk helg...

Hallå inga snuskiga fantasier nu, jag har jobbat hela helgen från tidig morgon till sena kvällen. Det började på lördag morgon när jag skulle till jobbet då mötte jag ett rådjur intill gäst parkeringen. Jag saktade in och rådjuret stannade upp och tittade på mej innan vi fortsatte år var sitt håll. Nästa djuriska möte skedde på söndagen när jag också var på väg till jobbet men då hade jag kommit halv vägs då fick ja se herr hare som ilade över vägen. Det samma skedde på vägen hem men då hade herr hare sprungit till mitt kvarter och ilade snabbt över gräsmattan när jag kom körandes i backen. Det kan man kalla en djurisk helg eller hur?

Anki

Vem vill byta?

Då var det dags igen att få i hop några rader till ett litet inlägg. Vad har hänt? Inte så mycket jag har jobbat på som vanligt och sedan har det varit matlagning o sova o jobba igen. Men i dag fick jag kontakt med Spenshults mottagning här i Kungsbacka. De hade fått remissen från Varberg och har planerat in ett besök för Sanna på skärtorsdag nästa vecka. Jag hoppas verkligen att de kan ge henne någon behandling nu för hon tycker inte att värktabletterna hjälper henne längre. Och jag skall givetvis följa med henne dit.

Vår kväll här har gått i kärlekens tecken med hembakad kärleks mums till kaffet, Robins käresta var här och min Prins med, det var både gott och mysigt. Nu sitter ungdommarna och tittar på Reine och Mimmi i fjällen och jag sitter här och skapar eller nåt. På något sätt skall jag få mej i säng ganska tidigt ikväll för i morgon ringer klockan redan fem och vem vill missa en sådan chans och gå upp så tidigt? Det händer ju att klockan vandrar i väg på kvällarna här...Hm är det någon som vill byta?

Anki




På tur igen....

I dag har jag och Sanna varit på tur igen till Varbergs sjukhus för att ta ännu mer prover och träffa ännu en läkare som vill klämma på hennes knän o fotled. Hon fick också göra en ny lung röntgen och även röntga knäna den här gången, men det såg bra ut förrutom att lederna var svullna och vätskefyllda men det visste vi ju redan. Men fortfarande inget svar på vad det kan vara mer än att reumatiker läkarna får ta över nu.

Efter Varbergs besöket så köpte vi med oss pizza som vi avnjöt på altanen i solskenet, det var så skönt o pizzan smakade väldigt gott. Sedan vet jag inte riktigt vad som hände men jag blev bara så otroligt seg och trött, fast jag försökte sova middag så gick det inte men det hade varit skönt. Med resultat att jag har varit trött och seg hela kvällen istället och borde krypa till kojs nu istället. Det är ju inte klokt att man kan vara så här trött efter tre hela lediga dagar?

I morgon är det arbetsdag igen men bara ett kort pass så jag skall nog inte somna till på jobbet iallafall. Får se om jag kan få fixat lite annat i morgon också efter arbetet. Om inte Sanna får för sej att vi skall ta en ny tripp söder ut i morgon igen. Håll tummarna för att feber och mer svullnad och värk håller sej borta nu några dagar i allafall! Då vill de att vi kommer tillbaks till Varberg igen.

Anki


Skum Led åkomma?

Det är så knepigt min tid räcker inte till längre. Just nu har jag fått åka till Varbergs akuten två gånger den här veckan med min dotter. Hon har två svullna knän och en svullen fotled med värk, dålig aptit och feber som går upp och ned hela tiden. De har tagits en hel del prover på henne men ännu har man inte inte hittat orsaken till vad som är felet i hennes kropp. Det lutar åt någon sorts atrit eller någon annan led sjukdom men vad? Just nu väntar vi på att få en tid till reumatiker sjukhuset i Spenshult för att se om någon läkare där kan hitta problemmet och sätta in någon sorts medicin.

Jag är ganska less på sjukvården vid det här laget, jag fick slåss för min son när han fick sin barn reumatism och därefter när min man insjuknade i lung cancer och nu är det i gång igen med att ringa runt och köra runt. Vi vill ju bara att de kommer på vad det är så hon kan få någon sorts behandling. Just nu äter hon bara värk tabletter och vilar.....suck. Själv googlar jag på nätet och läser om alla slags led åkommor.

Annars har jag haft en fin vecka tillsammans med Prinsen och mina barn. Vi har varit och firat min pappa i dag och ätit middag där hos mor och far med mina syskon. Det blev mammas goda kalops o kaffe och tårta. Så nu e man mätt ett tag igen. Sanna fick i sej en baby portion och vi fick ta bilen för hon orkar verkligen inte hoppa på kryckor så långt. nu är det bara avkoppling som gäller för mej resten av den här kvällen.

Anki


Jag ger mej inte!

Jisses vad tiden går jag hinner inte med känns det som. Som sagt vad så hade vi några underbara dagar i Dublin men jag har inte haft tid och skriva om det eller fått fram några bilder men det kommer så småningom. Min dotter har flyttat hem till mej i väntan på att hon skall få något eget boende. Inget kul för henne att behöva flytta hem igen efter 3 år som hon har bott hemmifrån. Men vi får göra det bästa av situationen så länge hon bor hos oss igen.

Just nu hade hon inte kunnat klara sej själv ändå för hon har ett knä som inte mår så bra. Det har svullnat upp och värker fast hon inte gjort någonting. Hon hoppar omkring på kryckor och käkar värktabletter. Hon orkar inte vara uppe ur sängen mer än några korta stunder för hon är matt i kroppen och har tappat aptiten. I dag har jag krävt att få en läkartid åt henne fast de inte hade någon och de skall ta en del prover på henne igen.

För något skumt är det med hennes knä och kropp just nu? Och jag tänker inte ge mej vad de än säger.
Håll tummarna för oss i dag.

Anki

RSS 2.0