Ge mej Magkänslan

Tankarna och funderingarna fortsätter att mala runt i mitt huvud. Vad är rätt och vad är fel? Lita på magkänslan, men om magkänslan inte hjälper mej? Det går inte en dag och ibland även en natt, som jag undrar hur jag skall göra. Hallå jag vill ha en uppslagsbok där jag kan slå upp det rätta svaret. Finns det en sådan bok någonstans undrar jag? Är det så att man kan bli alldeles galen av alla dessa tankar? Då är jag på god väg.

Anki

Prinsar & Prinsessor

Visst är det härligt när det första sms:et på morgonen kommer ifrån någon man tycker mycket om. En bättre start på morgonen kan man inte få, då känns det varmt och skönt inombords och man ler för sej själv och tankarna vandrar iväg. Och då kommer den stora längtan efter att få möta den personen i verkligheten och bara att få hålla om i varandra i en hel evighet.

Anki


Tjejsnack en hel dag.

Oj vilken fin dag det blev i går. Den började på förmiddagen med att jag och min väninna tog bilen och åkte till min älskade "moster" Gunnel. Hos henne blev vi emottagna med stora famnen direkt, hon bjöd oss på en god lax paj med sallad till. Och sedan blev det tjej snack för hela slanten om allt emellan himmel och jord. Vi delade med oss om allehanda saker kärlek, barn, män, sjukdomar och en del andligt blev det med.

Efter den underbara dagen med mina "tjejer" så åkte vi hem till Kungsbacka där jag bytte min väninna emot min syster dotter Rebecca. Vi åkte till restaurang Tio Pepe och käkade en god middag, samtidigt som vi pratade en massa om killar, vardagen, föräldrar och syskon. När vi var mätta och belåtna så for vi hem till mej och fortsatte att prata.

Efter en stund dök sonen Robin upp med flickvännen Alison och vi tittade på idol tillsammans. Sedan spelade vi familjegeni och snaskade godis fast det var tisdag, det var jättemysigt. Rebeccas pappa Benny efterlyste henne så jag fick köra hem henne igen på kvällen men en sak i sänder det här skall göras om för det var så trevligt. Älskar dej Rebecca!!!

Anki

Längtar...

Min längtan är lika stor som i den här vackra visan. Lyssna också på Du får inte med Sonja Aldèn som du kan klicka på efter den här låten. Anki


Drömmar

Drömmar om silver drömmar om guld ♫♫♫♫♪♪♪♫♫♫♫ nja det är väl inte just det jag drömmer just nu. En del nätter så är det riktiga maror och andra nätter bara väldigt konstiga drömmar. Jag möter alla möjliga varelser och människor i mina drömmar och allt otroligt sker. Ibland vaknar jag helt kallsvettig och iskall, då har jag svårt att somna om igen.

Men i natt var det väldigt underbara drömmar....detaljerna behåller jag för mej själv. Och efter de drömmarna så känner jag ett fridfullt lugn i mitt inre. Min dröm i natt kommer jag bära med mej hela dagen och kanske finns den kvar ännu längre i mina tankar. Hoppsan nu sitter jag och ler in i datorskärmen.

Den här dagen kommer jag att ägna mej åt tjej snack, först skall jag träffa mina goa väninnor Marie och Gunnel för en del kvinnoprat. Efter det skall jag träffa min underbara syster dotter Rebecca för att ha ett långt och trevligt tjej snack. Det kommer att bli en härlig dag med mycket tankar och funderingar som vi byter emellan oss, vi kvinnor emellan.

AnkiRöda blad


Scorpions från en skorpion.


Var tid har sin skönhet.

Precis som på bilderna här nedan på mina rosor så har var tid sin skönhet. När de står i sin fulla blom och när de har blivit torra och bruna men ännu doftar de gott. Det visar ju att skönheten kommer inifrån, och det år inte bara det yttre som räknas. Precis samma sak är det med allt i vår värld.

Man måste använda alla sina sinnen inte bara synen utan också hörseln, lukten och känslan. För det mesta brukar de första intrycken man får om man använder mer än ett sinne bli ganska rätt. Om jag inte hade känt att mina överblommade rosor hade doftat så gott,så kanske jag hade slängt dem. Men istället plockade jag fram kameran och förevigade dem, jag har inte haft hjärta att slänga dem ännu.

Anki

 

Foto Ann-Christine


Kort o gott....

Trygghet, känslor, lugn och ro.
Kramar, smek och kel.
Sol, vindar o vatten.

Anki

Frågor frågor frågor?

Något som gör ont?

Skuggan som förföljer mej,

hur blir jag av med den?

Hjärtat som värker

hur får man det att sluta värka?

Känslorna varför är de så starka?

Tveksamheten vad gör man med den?

Oron som kryper runt i mej?


Hur får man slut på den?

Maran som kommer till mej på natten

och tvingar mej att vara vaken?


Hur blir man av med den?

Frågor frågor frågor............Anki

Väldigt tänkvärt!

Jag fick dessa tänkvärda rader i ett mail på facebook visst är de bra?

Visst finns det människor som är besvärliga. Vi har dom som gör oss osäkra, dom som irriterar oss, dom som är omoraliska och folk som är egoistiska och osympatiska.
Det intressanta är att när vi lär känna dom bättre så hittar vi alltid så mycket härligt och underbart med dom!

Kanske har dom en annan syn på saker som får oss att tänka till. Kanske lär dom oss något om människor och om oss själva.
Förhoppningsvis lär dom oss att när vi reagerar som starkast. så beror det på oss själva:

tankar och föreställningar vi har.. i många fall kanske det är människor som fått oss att känna oss osäkra eller nervösa och då försöker vi förklara bort det som att det är dom som är problemet.
Jag tror vi kommer ha en bättre värld när vi börjar ta mer ansvar för våra känslor.

Det kanske behöver börja med att vi lär oss känna igen våra känslor, och ser att dom kommer från vår egen tolkning av omvärlden.
Öppna ditt hjärta, se att allt du upplever kommer från dig själv.. och bli mer tolerant för alla underbara olikheter vi människor kan uppvisa.


I tveksamhetenstid - Lisa Ekdahl


Vem är jag?Se mig för här är jag

låt mig få komma nära

Till ditt hjärta såsom den jag är
den jag försöker vara

ge mig min morgondag
min enda önskan nu och här

Älska mig för den jag är.
Låt mej slippa att vara ensam.

Anki


Hel igen

Oj det händer så mycket i mitt liv nu både positiva och negativa saker. Har precis varit inne och läst min syster dotters blogg hon är en underbar tjej som kämpar emot sin sjukdom. Det finns ingen annan tjej som är en sådan kämpe som hon är. Jag beundrar henne verkligen hon är en underbar tjej min Rebecca.

Härom kvällen var jag ute på en skön promenad med en ny vän ute vid ett av mina favorit ställen. Där fick jag se en underbar utsikt plats som jag inte visste att den fanns. Oj man blev alldeles matt i kroppen av att få se en sådan vy med både oändligt hav och land. Till den platsen vill jag igen men jag kommer aldrig att hitta dit själv.

Ja nog blev jag matt också för den kvällen fick jag feber, på natten fick jag frossa och en fruktansvärd huvudvärk men fram emot förmiddagen så kände jag mej "hel" igen. Just nu försöker jag smälta det jag läste i Rebeccas blogg men det går ju inte, men hon finns i mitt hjärta hela tiden ja i det finns hela hennes familj.

Nu ikväll så skall jag åter i väg med min vän och ta en fika på ett mysigt café här i stan, jag har ju en del att prata om. Men ibland så är jag så svår startad med att släppa mina tankar som måste ut. Vi får se om jag kan lyckas ikväll för det är ju med en väldigt trevlig vän, som ligger mej varmt om hjärtat. Jag skall iallafall försöka.

Anki

Det bränns.

Jag vänder och vrider på allt.
Jag tänker så det knakar.
Både dag och natt det går
inte att koppla bort.
Det är som en svärm bin i huvudet.

Det är som katten runt en het gröt.
Eller när man stoppar ned handen i
tombolan och kanske finner vinslotten.
Eller letar efter de sju rätta
siffrorna till lotto vinsten.

Men snart så vet jag lite mer.
Det kanske är ödet som hjälper till.
Eller min skyddsängel som jag
vet att jag alltid har vid min sida.
Men nu så händer det...................

Ja vi får se :) AnkiEn undran?

Jag vill hålla dig hårt i min famn
smeka dig ömt och viska ditt namn
ligga och vila lätt på ditt bröst
ligga intill dig och höra din röst
förstår du vad jag säger
så förstår du mig
förstår du att jag vill veta
om jag är älskad av dig
Jag vill hålla dig hårt i min famn
Smeka dig ömt och viska ditt namn
Ligga och vila lätt på ditt bröst
Ligga intill dig och höra din röst
Förstår du vad jag säger
Så förstår du mig
Förstår du att jag vill veta
Om jag är älskad av dig
Anki

Onsdag 15 september

Skåne fruar, Hollywood fruar och Kungar av Tylösand finns det verkligen inga riktiga program på TV längre? Jo Ullared och Efterlyst det är bara att välja vad man är intresserad av? Smaken är ju som baken delad. Jag måste erkänna att jag ser gärna Ullared och halv åtta hos mej om jag nu kommer ihåg att titta när de programmen går.

I dag har jag varit en bit utanför dörren iallafall på morgonen jag hade några ärenden att uträtta på stan. Handlade med mej lite färska frallor till frukost som jag intog till kaffet när jag kom hem. Jag träffade min förstående läkare och allt gick bra fast det är jobbigt varje gång man skall dit. Men nu är det iallafall gjort och ett tag tills nästa besök.

Anki


Några speciella bilder.

Några bilder som jag tog för några dagar sedan på en road tripp upp emot Ljungskile. Visst är de speciella? Är det någon som känner igen sej var de är tagna?

Anki

 


Oj vilken latmask jag är i dag.

Dagarna har rusat i väg och det har väl hänt en hel del. Jag och min väninna har varit ute på road tripp och vi hamnade i Ljungskile hos min farbror och faster. Det var jätte trevlig och se hur dom hade det på landet med skogen in på knuten och hästarna betande alldeles i närheten. Vi var också och åt mat på Villa sjötorp där vi åt rökt lax och stuvad potatis det var ljuvligt gott. Det var en trevlig och händelserik dag med en hel del snurrande på småvägarna i skogen i Ljungskile innan vi hittade rätt.

I går var jag på kräftskiva hos min syssling Eva det var väldigt trevligt och mycket gott med havskräftor, räkor och svamp/ost paj. Lite öl, vin. op Andersson och Halländsk Fläder. Snapsvisor med skön sjungande Jonas (han kunde verkligen sjunga) som tog täten. Det var en trevlig kväll med mycket glada och trevliga människor. Jag var väl hemma vid halv två men kom inte i säng förren klockan tre. Trött och nöjd efter alla kvällens intryck.

I dag har det gått i slowmotion hela dagen men jag fick hämtat min bil och inhandlat diverse mat varor eftersom kylskåpet ropade efter mat. Det var meningen att jag skulle laga middag också men eftersom jag blev ensam så fick det bli en sladd in på mc Donalds drive in på hemvägen. Hm ibland är det skönt att vara lat. Nu ikväll kommer det bara att bli soffmys under täcket och inga mer knop gjorda ikväll.

Kram på er

AnkiBergs bestigning

I går var det dags igen att bestiga ett stort berg som fanns där framför mej. Jag skulle alltså till en ny läkare och berätta allt en gång till. Givetvis så kunde jag inte sova den natten utan låg där och funderade på allt återigen. Min egen läkare hade remitterat mej till den här läkaren för att han ville ha lite hjälp med hopplösa mej.

Jag gick dit i går morse med stor nervositet och fick möta en farbror ja en snäll vardaglig farbror. Jag behövde inte berätta så mycket utan han frågade mej i stället och då var det mycket enklare med en gång. Och tänk han förstod mej. Varför jag var så trött, varför jag har så svårt att vara positiv, varför jag har svårt att koncentrera mej etc.

Med ett lättat hjärta gick jag därifrån med känslan att blivit trodd och tagen på allvar. Nu skall han konferera med min läkare och ge sin syn på saken. Oh vad det kändes skönt att jag klarade av det. I dag har jag varit på den läkarens inrådan och tagit en  massa prover. Så får jag väl se vad de visar när jag skall tillbaka nästa vecka.

Och tänk när jag förklarade var stressad jag var hela tiden från morgon till kväll då förstod han mej med. Jag fick ett recept utskrivet så att jag skulle kunna få lite mer ro och testade det igår kväll. Jisses vad jag har sovit gott inatt, en hel natt utan att vakna och ha svårt att somna om. Visserligen kände jag mej lite konstig på morgonen men det skulle vara övergående enligt läkaren igår. Vi får väl se?

Efter min provtagning var jag och fikade hos min underbara väninna, och sedan for vi iväg ett tag innan det var dags att åka hem och fixa middag.

Anki

Koss rumpor

Eftersom det var ett sådant underbart väder i går så sparkade min väninna ut mej på en promenad, vi åkte ut till havet och den ljuvliga naturen därute vid Vallda Sandö. Vi gick på en stig ut emot havet för att sedan hoppa som bergs getter på klipporna men ack vad fel det blev vi kom tillbaka till samma ställe där vi hade börjat vår klipp klättring. Det var ljuvligt ute och snart åkte våra jackor av för solen var varm och skön. Och efter vårt hoppande så hade vi fått upp värmen rejält.


Vart man än vände sej och tittade ut över naturen så såg man havet och de ljung beväxta klipporna det är som man får en energi kick av att bara stå där på klipporna och insupa naturen. På vägen tillbaka genade vi igenom en ko hage där kossorna bara vände rumporna emot våra kameror. Men helt plötsligt så var det en av Bregott tillverkarna som tittade upp på oss och undrade var vi var någon sorts kossor? Då passade vi på att fotografera skönheten med sin svartvit brokiga päls. Och tro det eller ej så vände vi rumporna emot dem och vandrade vidare

Anki
4 september

Bomull i skallen igår, i dag huvudvärk usch. Vaknade redan tidigt av en sprängande huvudvärk får väl se om den ger med sej nu med kaffe, macka o piller. AnkiBomull i skallen

I dag har jag varit så otroligt trött hela dagen av förklarliga skäl. I går morse fick jag gå upp tidigt för att jag skulle träffa min kognitiva terapeut. Jag sov inte den natten eftersom jag skulle dit och vända ut och in på mej. När jag var färdig där så skulle jag åka ned till Ullared med mina barn, mamma och sonens flickvän.

När vi kom ner till Ullared så var det lugnt ingen kö in och lagom med folk inne i varuhuset. Det var nog första gången som jag fick handlat mycket saker till mej själv och inte till alla andra. Det gick snabbt genom kassan också, för där var det ingen kö heller. Efter ca 6 timmar där nere i varuhuset så var jag helt slut, det känns verkligen att man inte är riktigt ok.

När vi kom hem på kvällen så var det bara att packa upp alla fynd och sätta sej ned och varva ned. Jag var så uppskruvad när jag skulle lägga mej så det blev att ta fram spik mattan och ta ett par sömntabletter för nu behövde jag stressa ned och sova. Jag somnade till lite på spik mattan men vaknade för att ta bort den.

Och tänk nästa gång när jag vaknade så var det morgon och inte natt. Jag hade fått sova en hel lång natt utan en massa demon på hälsningar. Jag gillar inte sömntabletter egentligen men ibland är det ett nödvändigt måste. Nackdelen är ju att man blir så seg dagen efter, det är som om hela skallen är full med bomull. Inte skönt men sömnen är ju viktig för välbefinnandet som den kloke farbror doktorn har sagt till mej.

AnkiTill Minne 2 september.

I dag är det 5 år sedan min man och mina barns far avled i cancer. Därför vill jag tända ett ljus för honom ikväll. Åren har gått fort men han finns kvar i vårat minne. Anki1 September

Nu är jag här igen men det blir nog inte så mycket skrivet ändå. Både igår och i dag så har jag varit hos min underbara syssling på Hilmersgården och bara pratat om allt möjligt och varit steg hållare när hon målat. Efter mitt besök där i dag så åkte jag till frissan och fick rättat till frisyren. Det blev en snabb visit på jobbet också för att lämna in lite papper. Ha det bra mina vänner.

Anki

RSS 2.0