Glitter päron och rabarber.

Päron/rabarber pajen står i ugnen och vanilj såsen är klar i kylen, ja det blir faktiskt något gott till kaffet i dag hos mej. Sonen kommer att bli överraskad när han kommer hem och även min andra fika gäst hoppas jag. Jag fick ett konstigt ryck och i frysen hittade jag rabarber och päronen fanns där bara plötsligt i min hand. Och det är ju kul att överraska någon gång med när de minst anar det. I går var jag på 8 års kalas och där bjöds jag på väldigt god smörgås tårta, mums det var länge sedan. Tack Cissi, Peter och Kajsa för en trevlig kväll hos er.

Fick reda på av en väldigt kär vän i dag att hon hade en släkting som hade träffat mej, den släktingen sa att det glittrade om mej. Huj eda mej vad skall man säga om detta? Men det var väldigt kul att höra för jag känner mej väldigt tillfreds nu. Men tänk er sådana där bokmärken med glitter på, och så går jag livs levande och glittrar. "Fniss" Det är ju jättehäftigt jag hoppas bara att jag kan sprida lite glitter omkring mej, till de som kommer nära mej.Dagarna flyger i väg.

Nu så har ännu en vecka flugit i väg och vad har man gjort? Jo en hel del antar jag men det känns inte så ibland. Jag har hunnit att gå till min läkare och varit på mitt jobb och hälsat på. Jag har umgåtts med vänner som betyder mycket för mej.

Min son har träffat sina pysslingar men insåg snart att han gillade dem, så nu är de hans nya kusiner i stället det kändes närmare så. Tänk att världen är så liten att man hittar nya släktingar på ett stenkast avstånd som man trivs så jättebra med.

Fredags kvällen fick jag den stora äran att chilla med sonen och en kompis till honom, vi satt och kollade in IDOL och snaskade godis. Och för en gång skull somnade jag inte i soffan. Utan såg även röstningen.

I dag skall jag fira mitt "bonus" barnbarn Kajsa som fyllde år den 21 oktober. Skall åka hem till henne på födelsedagskalas, det skall bli väldigt trevligt. Hon är verkligen min lilla vitamin kick och vi brukar berätta hemligheter för varandra hon och jag.

Anki


Kajsa & Rebecca

En fin bild på två goa tjejer...AnkiEn härlig hösteftermiddag.

Det blev en skön eftermiddag vid havet i dag, jag tog med mej kameran och vandrade på klipporna och njöt av utsikten. Visserligen lyssnade jag inte på naturens ljud utan jag lyssnade på musik istället under min runda. Det blev Bryan Adams, Gary Moore och Freddie Mercury som fick göra mej sällskap på rundan. Det var vindstilla och vädret var helt underbart jag lät tankarna vandra iväg och kände mej så härligt tillfreds efter min runda. Jag delar med mej av några bilder som jag tog under promenaden så ni får njuta också av höstens prakt.

Anki

Foton Ann-Christine


Orkar inte vänta längre.

Kan inte ta telefon just nu ringer upp om du lämnar namn och telefon nummer, jag blir så frustrerad skall man behöva sitta och vänta nu då på samtal? Jag ringde till två olika ställen i dag och fick samma svar, varav den ena har ringt så nu väntar jag. Men jag tänker inte vänta längre för jag känner för att smita ut i stället medan vädret är fortfarande vackert. Jag skall ta med min bästa vän kameran och se om jag kan få fotat några fina höstbilder. Kanske lyckas jag att plocka upp kameran ur fickan eller så går jag väl där i mina tankar istället.

AnkiDu är bra...

En väldigt fin och tankfull text av Peter Le Marc, för mej betyder den här låten oerhört mycket! Lyssna och njut och tack Gunnel för du hittade den åt mej. När jag hör den här låten så kan jag inte låta bli att fälla några tårar. Du är bra...du är underbar vad mer skall man säga!

Anki

 

 

 

Du är bra
(Det som håller oss vid liv -03)

Kom, tvätta bort allt smink
Ditt läppstift och mascara
Det finns ingenting
Som du behöver låtsas vara
Så låt ridån gå ner
Och säg sen vad du ser
Det är du

Du väntar på att livet
Ska kyssa dej på kinden
Å, det kysste just din kind
Eller var det kanske vinden
Det märkte inte du
Ja, var var du i detta nu?

Du äger någonting
Du inte vet du har
Det är kanske just det
Som gör dej underbar
Som när du blottar dina sår
Så jag kan älska och förstå
Att du är bra

Små fläckar på din hud
Ett vilset ögonkast
Nåt bräckligt i din blick
Som om nånting i dej just brast
Allt det du tror är fel
Gör dej mänsklig, gör dej hel
Gör dej bra

Om du ser tillbaks och tänker
Att du gjort så gott du kan
Om du letar efter nyckeln
Du redan håller i din hand
Så ångra ingenting
Aldrig nånsin någonting

Sudda ut din skuld
Den drar dej ner i dyn
När du kunde segla
Som en pil högt upp i skyn
Gå med ryggen rak
Och var säker på en sak
Du är bra

Du är speciell
Du passar mej precis
Allt brokigt som är du
Så operfekt på något vis
Du bär ditt livs historia
Som en rostig gammal gloria
Men du är bra

Vad har du att förlora?
Vad är det du tar i försvar?
När du räknat dina dar
Är allt du lämnar kvar
En sprucken, gammal ask
Med en krackelerad mask

 


Nu är jag stark...ta min hand...

Jag har fått erfara att när man blir stark i sej själv, så ser man sådant man inte har sett innan när man mådde dåligt. Man accepterar inte vad som helst och allra helst inte saker som man själv har råkat ut för. Visst det blir på ens egen bekostnad och man märker verkligen vilka som är ens bästa vänner som accepterar mina val och möjligheter. Och är det så att det inte kan accepteras så vad skall jag göra när det känns så rätt för mej.

Nu när jag känner mej så välmående så vill jag absolut finnas för de människor som behöver mej mest. Jag har kommit ut ur min bubbla och nu vill jag visa vägen för de som verkligen behöver min hjälp! Jag fick en underbar hjälp för att komma ut ur bubblan och nu tänker jag visa den vägen för de som behöver mej! I bland behöver man en "mentor" för att kunna orka ta sej i kragen och kravla sej ut ur bubblan. Min "mentor" du vet vem du är själv!

Jag vill dela med mej av min insikt och min styrka till dej/er ........och jag kommer att vara en bra "mentor" jag har lärt mej av den bästa som finns...TACK......Anki


ZZ Top


Energi slukaren har varit här

Min energi tog helt slut i eftermiddag jag kom precis upp ur sängen där jag har legat och halvsovit i 2 timmar nu. Jag blev bara så trött o frusen så jag pluggade igen öronen med skön musik och la mej och kopplade av. Som vanligt så vandrade tankarna i väg men ändå kunde jag koppla av till musiken i mina öron. I dag har jag varit och besökt mitt jobb jag fick peppa mej en bra stund innan jag kom iväg och jag gick dit, jag blev glatt emottagen så det kändes väldigt bra att gå dit i dag. Ja jag vill faktiskt komma tillbaka till mitt vanliga liv igen även om det kommer att få ta tid och det är jag beredd på.

När jag kom hem så gjorde jag en pesto, pasta sallad med kyckling o tydligen sömn medel i eftersom jag blev så trött. Salladen blev väldigt god och till och med sonen godkände den som dagens middag. Planen var i dag att det skulle bli en promenad också men usch det var så kallt och ruggigt ute så jag hoppade över den. Nu skall jag dricka några koppar java o se programmet halvåtta hos mej. Sedan får jag ta en kraftansträngning och slänga upp tvättmaskinen på tork. Jag undrar bara vart energi slukaren tog vägen för min energi är som bortblåst? Hallå hallå, hur skall jag orka att baxa upp tvättmaskinen på tork nu???

AnkiDemonen är besegrad

En inre längtan efter något stort.
Saknaden efter ja just dej.
Att veta hur livet rusar iväg fort.
Finns du verkligen bara för mej?

Alla sköna kramar jag får.
Du finns allra längst in i mitt hjärta.
Nu vet jag också vart vägen går.
Förut var jag bara fylld med smärta.

Men nu känner jag att livet stegrat
Min otur verkar ha fått vända.
Demonen har jag nu också besegrat.
Den kommer inte att få återvända.

För nu har jag fått en styrka och kraft
Jag vet att jag kan göra det jag vill
Jag har hittat min handlings kraft
Och nu är det svårt att sitta still.

För nu lever jag livet här och nu....
Anki


Kaninflytt och kk...

I dag så har jag varit med Rebecca hos sin kk eller rättare sagt käk kirurg det gick snabbt och lätt. Eftersom det regnade inne i Göteborg så begav vi oss genast till Kungsbacka igen för att ta en liten kaffe paus hemma hos mej. Vid lunch tiden så körde vi Robin till sitt arbete och vi åkte söderut för det stora kanin burs lyftet som skulle gå av stapeln.

Och till en speciell persons lycka så kom kanin buren på plats med hjälp av mur block, plankor, mini grävare och handkraft. Kaninerna och kanin buren var också oskadda när det var klart och även vi flytt kvinnor och karl. Vi avslutade med gott kaffe och bulle och sedan började det även att regna där, så det var bara att ge sej norr ut igen.

Jag körde hem Rebecca och åkte så småningom hem till mej för att koppla av och greja lite hemma. Fick ringt några samtal också som jag skulle göra inte illa alls. Nu kommer snart min "lille man" hem igen från sitt jobb, kanske han umgås med mammsen en stund ikväll!

Anki

För att jag älskar dej - Mikael Wiehe& Ebba Forsberg


Kom Änglar


Höstfägring

Hösten är här om inte annat så ser man det om man kikar runt lite i naturen. Jag tog en liten runda i grannskapet i går eftermiddag med kameran, men med musik i öronen och tankarna på annat håll så blev det bara en bild tagen på hela rundan. Bilden är tagen i en liten skogsdunge intill där jag bor och här ser man verkligen att hösten är här.

 

Skogen är klädd i höstens färger

Frosten biter i gräset på morgonen

Vinden är envist hård och isande

Solen kämpar för att ge oss lite värme på dagen

hösten är verkligen här med all sin prakt

Jag fångar in allt det vackra i mitt minne


Anki

Min Ängel

Min ängel är viktig för mej den symboliserar en del saker för mej. Jag hade en i glas på mej som jag tappade först en gång, men fick den skickad till mej och då förstod jag att det var någon eller något som ville ge mej en vägledning. Jag funderade några dagar och insåg att jag hade valt fel väg. Jag ändrade mej väldigt snabbt igen och den här gången följde jag mitt ♥hjärta♥ och inte magkänslan.

Efter några dagar när jag stod i duschen så tappade jag åter igen min ängel men jag hittade den genast. Då bestämde jag mej för att åka till guldsmeds butiken för att köpa mej en i silver som jag alltid kan bära på mej. Visst jag kanske inbillar mej men för mej är den viktig och den symboliserar något underbart som har hänt i mitt liv. Bilden kanske inte är den bästa men det syns ju att det är en ängel iallafall.

I fortsättningen tänker jag lyssna mer på mitt ♥hjärta♥ än att känna med magkänslan. Nu när jag känner att alla pusselbitar börjar falla på plats i mitt liv.
Anki


Hm...

It's a beautiful day
Sky falls, you feel like
It's a beautiful day
Don't let it get awayFredagsmys...

Fredag en dag de flesta ser fram emot och givetvis jag med, fredagen är väl alltid speciell. Jag brukar jobba var fjärde fredagskväll och det är lite trist. För fredagen är ju den kvällen som man verkligen vill ha en härlig mys kväll. När mina barn var små så var det Disney dags på tv:n det var verkligen tradition i många år. Då satt vi där hela familjen efter en god mys middag och plockade fram fredagsgodiset och satt där och mös.


Men nu är ju barnen stora och delvis utflugna ur boet. Då får man vara glad om de skulle vilja mysa med en någon fredagskväll. Nu istället får man ha vuxen mys kvällar på tu man hand. Men vem säger att det inte kan vara mysigt? Man tänder lite levande ljus och ser en bra film och bara finns för varandra det är också väldigt mysigt. Det finns inget som är så härligt som att få mysa tillsammans med någon man har starka känslor för. Eller hur?

Anki


Du får inte....Alla mina inneboende och jag.

Eftersom det var en fin dag ute i dag så valde jag att åka iväg och insupa energi från bla naturen. Jag insåg att damm råttorna kunde klara sej utan mej några timmar iallafall, eftersom de är ganska stora nu. Men nu har jag hittat hem igen så nu är det bara att sparka igång min dammsugare och jaga bort råttorna. Tvättmaskinen har redan fått sin beskärda del och strax skall jag ge min vän i sovrummet nya kläder.

Och inte nog med det så har jag en del törstiga inneboende som gärna vill få lite vätska så att de trivs lite bättre. Det är väl bäst att ge dem det också annars kanske dom sviker mej genom att bli risiga och vissna. Och om de blir riktigt uttorkade så hämnas dom med att skräpa ned på mina ny dammsugna golv och det vill jag inte veta av.

Nu gäller det bara att slita sej ifrån den här mannicken som jag sitter vid och knappar på, hm den kan också behöva få en omgång av damm trasan. Nu skall jag släppa taget och sätta på musik maskinen i vardags rummet och spela för hela grannskapet när jag dansar runt med min vän dammsugaren.

Anki


Fjärilar i magen

Sitter och samlar mej med lite musik för jag skall snart iväg, för att möta en väldigt trevlig person som betyder väldigt mycket för mej. Personen jag skall träffa ligger mej väldigt varmt om hjärtat och det är så mysigt. Det där med fjärilar i magen är faktiskt sant för jag har sådana nu. Och det är verkligen härligt.

Dagen i dag har jag tillbringat en del med min syster dotter Rebecca vi har varit hos min "syrra" på Hilmersgården och hämtat energi. Vi hann också med att testa pizzorna i Fjärås till lunch så nu är man mätt resten av kvällen. Det har varit en kylig höstdag i dag och för varje dag så får naturen vackrare och vackrare färger. Liksom på alla fjärilarna på bilden...AnkiWrap your arms around me...

 

*
Wrap your arms around me
*
When you're so far away
At the end of each day
Counting the moments till you fade away
Inside my soul
Under passion's control
Are feelings I can't find the words to explain
Just like the first time I'm helpless again
*
Wrap your arms around me
Let your love surround me
Make love to me now like never before
Wrap your arms around me
From the day you found me
You'll never be alone
*
The nights are so cold
With just your memory to hold
I've tried to be strong
Reaching out holding on
Alone in my bed
I Cling to each word you said
Wanting you more every day we're apart
And each precious moment is safe in my heart
*
Wrap your arms around me
Let your love surround me
Make love to me now like never before
Wrap your arms around me
From the day you found me
You'll never be alone
*
Tag mig i din famn
Håll om mig
Du är den - bara du
Jag vill vara hos dig
Vi hör tillsammans
Vi var så nära
Nätterna är så kalla
Jag vill vara hos dig
Saknar dig hur som helst
Jag vill vara hos dig
Håll om mig
Älska mig, älska mig
*
Just like the first time I'm helpless again
*
Wrap your arms around me
Let your love surround me
Make love to me now like never before
Wrap your arms around me
From the day you found me
You'll never be alone...

 


Angel in my room - Eva Dahlgren

I dag på fm så tog jag ett steg framåt som kändes rätt för mej. Jag fattade mod till mej och gav efter för något som har funnits i mina tankar ett tag. Det känns rätt att jag gjorde det iallafall jag har noga övervägt det som finns inom mej och nu känns det väldigt bra. Anki


Gästbloggare: Rebecca

Imorse Blev jag väckt av teskedsmoster. Så jag fick slänga på mig kläder så Jag kunde följa med Henne, min kusin och hans flickvän. Vi var i kållered och åt Korv på IKEA vi kunde ju inte säga emot Robin när han tittade med sina valpögon. 
Sen bar det av till Kungsmässan där Robin rånade Kvantum, eller så köpte han rån? hmm, jag minns inte vilket..
vi har haft ett fullt arbete med present och inslagning av paket, Teskedens dotter, min andra kusin, Fyllde år i veckan och hon ska ha kalas senare idag, jag ville inte åka hem emellan så jag följer med moster och knasbollarna till Susanna i stället för att åka dit med mina päron.

Teskedsmoster är så härlig, Hon är alltid rolig och vill hitta på bus, samtidigt som hon alltid ställer upp och lyssnar på en när man behöver prata, jag älskar moster hon är bäst :) 

Ha en Trevlig helg! Beccabus :)

Lakrits tigrar i fotboja

Det är så förvånansvärt lätt att komma upp på morgonen, men sedan händer det något. Det är som om någon sätter på mej en fotboja som bromsar ned min fart hela tiden. Att ta det där steget ut i duschen och komma i kläderna är jätte svårt, gå ut i bara mässingen vill man ju inte göra. Nej jag behöver en drag kraft som puffar på mej så jag blir klar.

Det beror mycket på att jag just nu har haft en liten svacka igen och då hinner den där demonen ikapp mej igen och bromsar ned min fart. Vädret är ju inte det mest lockande heller, grått o trist höstväder. Visserligen börjar träden skifta i alla dessa vackra höstfärger jag ser upp emot skogen i från mitt fönster och det är så vackert.

Nu måste jag verkligen sätta fart hade jag kunnat så hade jag sparkat mej själv i baken nu med en gång. Ikväll kommer mitt bonus barn barn hit för att sova hos mej i natt så det blir en mysig kväll och känner jag henne rätt så har hon några tigrar med sej hem till mej. Vi var ju på tiger jakt hon och jag på Knarrholmen i somras och tänk de tigrarna fångade vi med lakrits....

Anki


Grattis Sanna på födelsedagen!

 

I dag fyller min dotter 23 år och det vill jag fira med en Hallowen bild på henne och hennes bror tillsammans. Grattis gumman jag och din bror älskar dej! Och uppe i himlen på ett moln sitter din pappa med änglarna och tänker på dej. I dag är han med dej precis som alla andra dagar. Och jag vet att han är lika stolt över er båda som jag är. Stor grattis KRAM min älskade dotter.

Mamma

 


Kramen


En kram det är det bästa som finns.

Den kan komma från någon man

har mycket känslor för.

Eller ifrån sina barn eller en nära vän.

En kram ger mycket tröst när det känns svårt.

En kram kan kännas som den läker det djupaste sår.

En kram kan vara så liten men betyda så otroligt mycket.

När allt känns som om det bara är svart,

så kan den där kramen vara det som lyser upp.

Så var inte snål med dina kramar utan ge dem till någon

Som behöver dom väl. Jag behöver dina.

Anki


Själen

En klok person sa till mej en gång !


"Att inte må bra i själen är lika allvarligt som många andra synbara sjukdomar, man kan inte se det och inte förstå det om man inte har varit där själv. Och att det kan vara svårlöst men inte hopplöst".

 


Det var ord som gick rakt in i mitt hjärta.

 

 

Ann-Christine

 Sinnes ro bönen

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan,
och förstånd att inse skillnaden.
Låt dock aldrig min sinnesro bli så total
att den släcker min indignation
över det som är fel, vrångt och orätt.
Att tårarna slutar rinna nerför mina kinder
och vreden slocknar i mitt bröst.
Låt mig aldrig misströsta
om möjligheten att nå en förändring
bara för att det som är fel är lag och normalt,
att det som är vrångt och orätt har historia.
Och låt mig aldrig tvivla på förståndet
bara för att jag är i minoritet.
Varje ny tanke startar alltid
hos en ensam.
Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan,
och förstånd att inse skillnaden.

Låt dock aldrig min sinnesro bli så total
att den släcker min indignation
över det som är fel, vrångt och orätt.
Att tårarna slutar rinna nerför mina kinder
och vreden slocknar i mitt bröst.

Låt mig aldrig misströsta
om möjligheten att nå en förändring
bara för att det som är fel är lag och normalt,
att det som är vrångt och orätt har historia.

Och låt mig aldrig tvivla på förståndet
bara för att jag är i minoritet.
Varje ny tanke startar alltid
hos en ensam.

Röjning

Oj oj det sker mycket nu, hösten är här med alla sina underbara färger. Jag tänder en massa värme ljus inne på kvällarna för det är så mysigt. Tankarna mina vandrar i väg och slår en kullerbytta någonstans innan de landar mjukt igen. I lördags var jag på Hilmersgården och lyssnade på Niklas Hocker som spelade live ni vet den där killen som var med i idol 2009. Min syster dotter Rebecca sjöng en låt tillsammans med honom också. Det var jättebra! Vilken kväll det var där och vilka sköna människor jag fick träffa.

På Söndagen var jag ute och röjde i trädgården, klippte buskar och städade inför vintern. Jag höll på i flera timmar och det gav resultat också. På kvällen satt jag och snackade med en god vän om allt möjligt. Det var precis vad jag behövde efter min röjar dag. Nu i dag måndag så känns jag mör i kroppen av mitt röj arbete plus att jag kylde nog ner mej en aning när jag jobbade i trädgården. Får skylla mej själv.

Anki

Rebecca och Jag.

Fredag ja vad kan man säga om den här dagen? Jo jag har umgåtts med min underbara syster dotter Rebecca vi har varit på Hilmersgården och träffat min "stora syster" och hennes dotter Rebecca. Det var en jätte trevlig stund vi hade där på Hilmersgården. Sedan bar färden av till stan där jag hade några ärenden att uträtta.

Vi tog också en sväng till ok tappen och hämtade ett bok paket som jag hade beställt. Vi köpte pizza i pizzerian intill som vi tog med oss hem till mej och åt. Efter våra utfärder så umgicks bara jag och Rebecca, det var en hel mysig dag med världens underbaraste tjej.

Anki

RSS 2.0