Nästan gjort läxan.

Idag har jag verkligen gjort min hemläxa som jag fick i går av kuratorn. Gett mej själv tid att koppla av "nästan" iallafall. Jag har tvättat och grejat i köket delvis men jag har inte strukit gardinerna och satt upp dem som jag skulle göra idag. Jag har bytt lakan i sängen för det är så skönt att krypa ner i kväll då. Jag har skrivit på mina "memoarer" bara för min egen skull och nu skall jag strax lägga mej på soffan för att koppla av med en tidning. Visserligen kryper det i min kropp nu men jag skall tvinga mej till att inte göra något mer i dag för det kommer ju faktiskt en dag i morgon också. Och ikväll skall det bara mysas med levande ljus framför tv:n med ja just det med min goa vän.

Kram AnkiSMS=Sand Mitt i Sanden

Jisses man slutar aldrig att förvånas en del personer gillar inte att man mår bra. Då får man ta emot en del av avundsjukan. Men det rör mej inte i ryggen det minsta, jag kan ta det nu jag är stark och skiter i det! Det är egentligen ganska skratt retande när vuxna personer beter sej som barn. Men det är ju självklart jag sparar ju på allt för det kan ju vara bra att ta fram en regnig dag. Det är som ett litet sandkorn i öknen för mej!

Jag är säker på mej själv nu och jag är säker på det jag känner inom mej nu. Det finns ingen eller inget som kan få mej på fall igen. Igår gjorde jag två besök som jag tycker är ganska utlämnade och jobbiga, men jag talade om för mej själv att jag fixar det. Och vad hände? Jo jag klarade båda besöken galant och man kan säga att jag gick som en segrare därifrån med ett leende på läpparna.

Ja vad kan mer säga än att jag är nöjd med livet och vad det har med sej till mej. Mina barn och min familj, alla mina goa vänner både nya och gamla. Och sist men inte minst min käraste vän du vet vem du är!

Kram Anki


En skön låt


En riktig tant helg...

Tala om riktig tant varning nu har jag precis suttit och löst melodikrysset på nätet, det är faktiskt andra veckan i rad som jag har tyckt att det varit roande. Och man blir ju riktigt stolt när man klarar av det också. Jag kommer ihåg när mina föräldrar satt och löste det på lördagarna när man bodde hemma. Och nu är man där själv fast på ett modernare vis via nätet och dagen efter och med kaffekoppen i beredskap vid datorn.

En sammanfattning av helgen får jag väl bjuda på med....fredagen var väldigt trevlig då kom en gammal barndoms vän hem till mej på fika. Vi hade nog inte setts på kanske 1,5-2 år och nu fanns det ju en hel del att prata om. Vi insåg också att vi hade fått så stora barn jag fattar inte det för vi är ju lika unga fortfarande?

Fredagskvällen skulle min son chilla med mamma som det så modernt heter men som vanligt blev det ändrade planer. Han försvann till en granne som hade fest och lämnade mej kvar ensam med lite godis och Idol på tv:n. Precis som vanligt så somnade jag i soffan på slutet och hade ingen aning vem som hade blivit ut röstad. Men jag var ganska nöjd för min favorit Jay var ju kvar.

Lördagen blev jag väckt av sonen som hade försovit sej så det var bara att skutta upp och slänga på mej jogging overallen och skjutsa honom till jobbet. När jag hade släppt av honom och var halv vägs hemma så insåg jag att han hade mina nycklar så det var bara att vända och hämta dem hos honom på jobbet igen. Och hur kul var det att rusa in med håret på ända och min snygga klädsel? Men visst jag bjuder mina arbetskamrater på det.

När jag återvände hem så tog jag på mej min morgonrock och gick omkring halva dagen och myste. Fram emot eftermiddagen så var det hög tid att bli färdig för då skulle jag hämta min syster dotter och ge oss iväg till en tjej kväll med bara goa vänner. Det blev god mat, vin och tjej snack och timmarna försvann snabbt. En bussig kille skjutsade hem mej och Rebecca så nu återstår det bara att hämta min bil någon gång idag.

Anki


Dövade känslor

Längtan efter dej är stor men den går nätt o jämt att tygla.
Jag vet ju att snart kommer jag att kunna krama dej igen.
Och som talesättet säger den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
Givetvis ligger det något i det men oj vilken saknad man får bära så länge.
Och när saknaden finns i hjärtat vad betyder det då?
Oj oj vilka känslor man får stänga inne med dubbla lås och reglar.
Men snart så skall de släppas ut alla dessa dövade känslor som trängs i mitt hjärta.

Anki
Det är gott att leva

Helgen som varit har varit väldigt bra jag har hunnit med att jobba lördag och söndag kväll. Men även hunnit med att umgås med mina kära, ätit gott och myst framför dumburken. Varit och fikat hos min syrra och fått sova länge på morgonen. Det är så härligt att få uppleva så här mycket positiva saker med tanke på hur jag mådde för några månader sedan. Nu ser allt så just och härligt ut. Det känns som om alla demoner är begravda och alla tråkigheter har tagit slut.

Jag är så tacksam för alla mina nära och kära som jag har runt omkring mej nu när jag känner att livet äntligen leker. Även om det är grått och mulet ute så har jag en strålande sol inom mej. Det beror på många faktorer och att alla pusselbitar har fallit på plats i mitt liv. Nu tänker jag verkligen ta för mej av allt det goda i fortsättningen. Kort sagt det har hänt mycket och det är underbart att leva.  Anki

Jay


Mina grabbar

Torsdag morgon larmet väckte mej på mobilen och idag var jag verkligen svår startad. Jag hade lovat att hämta min syster dotter och köra henne till stationen. Och självklart så gör teskeds moster detta för tänk den dagen när Rebecca har körkort vad hon skall få köra omkring med sin moster. När jag kom hem blev det frukost o lite läsning i lokal tidningen.

Nu har jag vikt en massa lakan och handdukar för att kunna pussla in dem i skåpet. Det är bara det att jag får städa i skåpet också för där har det tydligen varit någon slags orkan inne och rört till. Det enda jag vet är att orkanen är tvåbent och är väldigt lik min son.

Min gulliga extra son Jens har varit här hos Robin i natt och medan han väntade på att Robin skulle gå upp så städade han i mitt kök. Tack Jens! Det är tur att man har sådana gulliga ungdomar som kommer att hälsar på ibland.

Nu i eftermiddag så skall jag bege mej till vårat lilla centrum för att gå till frissan och låta lockarna falla. Får se om hon kan få någon hyfs på min frisyr det börjar bli långt och eländigt nu. Jag får väl springa in och handla lite till kylen också när jag ändå är på vift. I kväll blir det en mys kväll igen med min underbara vän, ja jag längtar väldigt mycket .

Anki

Sköna toner

Jag hör sköna toner ifrån neder våningen det är Robin som har förfest för sina polare. Det är ju lill lördag idag så det blir utgång till en av stadens krogar ikväll. Just nu så sjunger de singstar för glatta livet därnere. Det är kul att sitta häruppe och tjuvlyssna på dem. Jag själv tänker mysa i soffan framför tv:n det finns väl alltid något man kan titta på. Får väl bara vänta på att lugnet infinner sej.

Anki

Kärleken är - Jill JohnsonEn helg En Mix

Jag har haft en bra helg och nu är det ju måndag igen. Fredagskvällen tillbringade jag på mitt jobb det kändes bra och träffa fler arbetskamrater och fler kunder som hade saknat mej. När jag kom hem blev det att sjunka ned i soffan och se slutet av Idol och bara försöka att varva ned. Det tog väl ett tag innan jag kom i säng men vad gjorde det jag behövde ju inte gå upp på lördagen.

Vid ett tiden så åkte jag och hämtade Rebecca och vi åkte ner till vårt centrum för att mingla i den ny öppnade butiken En Mix där även Niklas Hocker spelade lite mingel musik. Vi vandrade runt ett tag i den fina butiken och fick se en massa fina prylar. Dit skall jag snart gå igen för det fanns mycket kul där. Efter minglet i butiken så skulle vi hem till min far för att fira fars dag en dag för tidigt. Mamma hade lagat god middag och vi blev kvar där ett tag. När jag så småningom kom hem fick jag ett par timmar för mej själv innan sonen kom hemifrån sitt arbete.

Söndag morgon så var jag trött men vaknade ganska tidigt ändå, tassade runt i morgonrock några timmar och gjorde ingenting. Helt plötsligt fick jag ett ryck och bjöd hit mina föräldrar på middag så jag tog en sväng om med damsugaren innan de kom hit. Mamma o pappa blev glada för den plötsliga inbjudan och stannade ett tag så det blev kaffe o tårta till dessert med. De fick även träffa min nya vän som kom lite senare på kvällen, man kan tro att det var lite planerat men det var det absolut inte men det verkade som det fungerade bra.

En sammanfattning var att det var en fin helg med ett väldigt bra avslut. ♥ ♥ ♥

Anki

Längtan

LÄNGTAN


Min längtan är enorm.
Väntar att du skall komma.
Längtar efter din närhet och
att vara tättintill dej.
Saknar dina kramar,
behöver din sköna famn.
Älskar att höra dina andetag.
Väntar på att få höra din röst.
Du gör mej mindre sårbar,
jag blir lugn tillsammans med dej.
Jag oroar mej för dej
vill ju ha dej kvar.
Min önskan är att du är rädd
om dej och förblir min.
Jag är Din.


AnkiBehöver jag säga något mer?


Gillar Er

Oj oj i dag låg jag i sängen till kvart över tio och lyssnade på radio. Radio Halland och Kul på hjul var det. Ett frågeprogram med musik emellanåt. Är det tant varning på det programmet? Samtidigt som jag lyssnade på det så vandrade mina tankar iväg, oj vad härligt det kändes att inte ha satt klockan för en gång skull. Vid elva tiden så körde jag min syster dotter till skolan sedan var det bara att åka hem igen för att göra sen frukost till mej.

Igår kväll hade jag fint besök här av två personer som betyder väldigt mycket för mej. Den ena var en snygg och sexig brud enligt sonen. Den andra var en för mej väldigt kramgo och underbar person som jag gillar väldigt mycket. Namnen på de båda får vara min hemlighet huvudsaken är att de själva och jag vet vilka de är. Tack för att ni kom båda två! Jag gillar er väldigt mycket!

AnkiRasmus Seebach - Engel

Hörde den här låten när jag körde min systerdotter Rebecca till skolan i dag visst är den fin.


En fin dikt


LÄNGTAR EFTER DIG
- av Siv Andersson

I hjärtat finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

Jag hör din varma röst
som inspelad musik.
Jag lyssnar om igen
för den är helt unik.

I mörker och i ljus
ditt ansikte jag ser.
Ur minnet tar jag fram
de bilder där du ler.

Men bland allt du är för mig
finns något svårt att bära 
- min längtan efter dig
när jag inte har dig nära.

Jag ser livet med nya ögon.

Hela den här förmiddagen så har jag funderat på en massa saker som sker i mitt liv just nu. I dag skall jag iväg och jobba ett kvällspass för första gången på 7 månader. Jag testade ett par timmar förra onsdagen men ikväll blir det hela kvälls passet. Jag får väl sätta på mej en praktikant skjorta för så grön känner jag mej igen, hm fast skjortorna är ju röda? Nåja det skall nog gå bra med hjälp av mina underbara arbetskamrater som stötte pelare. Tänk jag har jobbat där i snart 20 år och nu känner jag mej som en nybörjare.

Jag har också funderat på mina nära och kära runt omkring mej, hur jag på bästa sätt skall finnas för dem. Ja sådan är jag....vill finnas för dem som ligger mej varmt om hjärtat. Oj vad tankarna har forsat igenom min hjärna hela förmiddagen det är som en autostrada i min skalle. Men skillnaden är att för ett halvår sedan hade jag bara kaos i mitt huvud nu är det helt annorlunda. Nu vet jag precis vad jag vill och vad jag skall göra.

Jag vet också vad jag vill med mitt liv och vad jag kommer att kämpa för. Jag måste få erkänna för mej själv att den här svåra perioden jag har haft innan i mitt liv har på något sätt fått mej att bli en ödmjukare människa. Jag litar mer på mej själv nu och på det jag känner inom mej. Jag tänker följa mitt hjärta och inte lyssna på dem som inte förstår mej fullt ut,

Oj oj tänk vad klok jag har blivit! Eller äntligen har jag fått upp ögonen ordentligt för att se livet med nya ögon!

AnkiLåt bli att läs om ni inte gillar det jag skriver!

Nu släpper jag min nya blogg fri och jag hoppas att jag inte stör någon med det jag skriver!

Det går inte att beskriva.

Jag vaknar tidigt men öppnar inte mina ögon, ligger stilla och tyst.
Nu ligger jag och lyssnar till dina andetag de får mej att bli lugn.
Jag sträcker ut min hand och fångar din hand i min, vi flätar ihop våra fingrar.
Jag flyttar mej så nära intill dej att jag kan höra ditt hjärta slå i ditt bröst.
Just i den stunden känner jag så mycket, men alla dessa känslor kan inte beskrivas i ord.
Det bubblar i min kropp av lycka, jag vill stanna tiden och bara ligga kvar.
Vi öppnar våra ögon och kramar om varandra, du och jag börjar en ny dag tillsammans.

Anki

Illa bemött

Fy vad man kan bli illa bemött, jag ringde tandläkaren i dag och sa att jag inte kommer eftersom jag är förkyld och frusen. Men då fick jag till svar att man skall helst ringa 24 timmar innan, men för 24 timmar sedan kände jag mej okey och hade planer på att gå på mitt tandläkarbesök. Det som störde den här receptionsten var att jag hade lämnat flera återbud innan. Det har jag också gjort sista halv året eftersom jag har mått väldigt dåligt och varit sjukskriven. Därför bad jag om en tid nu på hösten, hur skulle jag kunna veta att jag skulle vara förkyld nu?

Jag förklarade det för henne men det verkade som hon redan hade bestämt sej för att va otrevlig emot mej. Hm jag skall ta upp det med dem när jag kommer dit på min nya tid som jag fick istället. Tycker dom verkligen att man skall komma dit hostig o snuvig eller när man är djupt deprimerad och bara gråter? Nä nu är jag förbannad! Den där receptionisten har nog aldrig varit förkyld eller haft en depression.

Nå ja nu är jag iallafall hemma i värmen och tar det lugnt för i morgonkväll skall jag jobba och det är faktiskt viktigare att jag klarar av det i första hand just nu. Utanför fönstret snöar det just nu, det gillar jag inte men är det vinter så är det vinter. Det innebär att jag måste byta däck på min bil så jag inte halkar i diket igen det räcker att jag har gjort det en gång (då hade jag dubbdäck men det var blixthalka). Får se om min käre son kan ge mej ett handtag med det i morgon så det blir gjort. Byta däcken gör jag själv men det skulle vara skönt med lite bärhjälp.

Anki

I want to know what love is - Foreigner


Jag o Pytte

I dag har jag och min vän Pytte (min bil) varit på vift igen men först så stannade vi till vid den här fina bron och knäppte en del bilder. Jag har åkt förbi här massor av gånger med min kamera men inte fattat att man kan stanna till och ta lite bilder. Visst är den gamla stenbron över Rolfs ån vacker? Det var ju inte fel att solen strålade också i vattnet det var en vacker November dag. Visserligen vaknade jag med skallebonk men fick snart kurerat den med kaffe och ett huvudvärks pulver. Eftermiddagen tillbringade jag med min "syrra" Eva på Hilmersgården. Här nedanför bjuder jag på två av mina bilder.

Anki

Foton Ann-Christine

 


Andlöst vackert

Nu är man då ett år äldre och kanske ett år klokare. Min födelsedag firade jag med mina barn och en annan person som betyder väldigt mycket för mej. Vi åt god smörgåstårta som jag inte hade gjort utan varit lat och beställt, mums den var riktigt god. En kall öl och smörgåstårta kunde det bli bättre? Kvällen fortsatte i lugn o ro framför tv:n med bara mys. Det var en riktigt fin födelsedag jag fick. På lördags förmiddagen var det fint väder ute, vi tog bilen till min favorit plats och njöt av en underbart vacker utsikt länge. Det är så vackert på den här platsen så man tappar nästan andan. Tack för att du tog med mej dit igen....och jag vill dit många fler gånger och inte ensam.

AnkiFoton Ann-Christine njut av dem det gör jag.

Petter...


Förkylt blåsväder

Oj vilket väder vi haft i natt det har regnat och stormat. Inte nog med det så har en förkylning hoppat på mej också jag som aldrig brukar vara "sjuk". Men det kanske är som dom säger att man inte skall ligga med rumpan bar på natten. Ja ja nu är det försent iallafall så nu är det bara att kurera sej och gilla läget. Men det är ju typiskt för just i dag skall jag börja jobba mina första timmar på länge. Oj vad jag har saknat mina jobbarkompisar det skall bli kul att få träffa alla igen. I morgon skall jag på en kurs också med jobbet och bli ännu klokare. Det händer väldigt trevliga saker i mitt liv just nu också, det tycker jag är så mysigt. Det är inget jag vill skriva om här ännu men det har verkligen vänt upp och ned på en hel del.

Anki


Till en ängel - Sonja Aldèn

Vet inte varför jag valde den här låten....jo det gör jag texten är tänkvärd....;)

 


Kärleksfullt.

Det är sant som dom säger att man måste nå botten för att kunna vända uppåt igen. Jag vet för jag har verkligen testat. För drygt ett halvår sedan var jag där nere på botten, men sedan har jag klättrat sakta uppför med några svåra hinder på vägen. Men jag har med lite hjälp klivit över de hindren och nu står jag stadigt med båda fötterna på jorden.

Jag njuter nu av varje dag som kommer och går, tar alla tillfällen i akt och talar om för dem jag gillar att jag tycker om dem. När man har varit där nere på botten så är det som en ny värld öppnar sej när man kommer upp. Man ser saker och ting på ett helt annat vis, man hittar glädje i små saker som finns runt omkring.

Men det kan kanske ha en baksida också för man tolererar inte allting på samma sätt som man kanske inte brydde sej om så mycket om innan. Utan man tänker på konsekvenserna som kan bli och får en helt annan insikt på saker och ting. Det kan vara både på gott och ont. Det som jag anser vara rätt och riktigt kanske inte alla andra tycker är rätt. Jag känner iallafall att man mår bäst i att vara rak och ärlig.

Jag tänker njuta av livet och mina kära runt omkring mej. Jag tänker visa dem min kärlek som jag har mycket att dela med mej av. Jag vill finnas för dem i min närhet som behöver mej. Det är en sådan person jag vill vara och kommer att vara. Jag älskar er och ni vet vilka ni är!

AnkiRSS 2.0